Jestive slike za tortu – najbrži način ukrašavanja
Jestive slike ili pokrivke najčešći su, najbrži i najjednostavniji način za ukrašavanje torti. Bilo da se radi o rođendanu, svetim sakramentima, godišnjici, maturalnoj zabavi, djevojačkoj večeri ili drugim prigodama i blagdanima – jestiva slika uvijek je dobar odabir.
👉 Ponudu gotovih jestivih slika možete pogledati na [linku].
Ako želite poseban motiv koji nemamo u ponudi, naručite personaliziranu pokrivku sa slikom i tekstom po želji putem obrasca ili slanjem e-maila na sve@sveisvasta.hr.
⏱️ Rok izrade: 1 radni dan.
U ponudi imamo tri vrste podloga:
1. Hostija (oblatna ili wafer papir)
Najčešća i najpovoljnija opcija.
- Preporučuje se stavljanje isključivo na svijetlu kremu (izbjegavati šlag).
- Ako se ipak stavlja na šlag, potrebno ju je postaviti par sati prije posluživanja, jer u kontaktu sa šlagom može doći do gužvanja i razmočenja slike.
- Prilikom rezanja torte, hostija može ostati lagano „žilava“.
- Preporučujemo premazivanje Blitz sjajem odmah nakon postavljanja slike, za intenzivnije i sjajnije boje.
- Rubovi hostije se ponekad mogu blago podignuti – u tom slučaju ih ukrasite špricom sa šlagom ili kremom.
2. Premium hostija
Čvrsta, glatka i sjajnija verzija klasične hostije.
- Otpornija je na vlagu i pogodna za korištenje sa šlagom.
- Boje su intenzivnije, a slika izgleda sjajnije.
- Može se izrezivati škarama u željene oblike te koristiti za izradu jestivih topper-a (na štapićima) ili za dekoraciju oko torte te je moguće izraditi topper-e za cupcakes
3. Šećerna (fondan) pokrivka
Izrađena je od tankog sloja šećerne mase – savitljiva je, glatka i vrlo jednostavna za rukovanje.
- Može se koristiti na svim podlogama: krema, šlag, parfe, čokolada, royal icing, fondant, pa čak i na pečenom tijestu (keksići).
- Lako se reže i lijepo prianja uz tortu.
- Moguće je izraditi topper-e za cupcakes, koje sami izrežete u krug. Također je moguće izraditi razne oblike koje lijepite na bok torte ili pričvrstite na štapiće (jestivi topperi).
- Može se postaviti i do dva dana prije proslave, uz napomenu da pripazite na vlagu u hladnjaku.







