Halloween Dubai chocolate

Halloween-Dubai-chocolate
 21.10.2025.
 Ika

U ovom receptu spojili smo bogatstvo tamne čokolade s toplim notama jesenskih začina, mirisom bundeve i hrskavim slojem kadayifa – u čokoladu koja izgleda luksuzno poput Dubaija, a savršena je za Halloween stol.

Svaki zalogaj donosi savršeni balans između slatkog, začinskog i lagano egzotičnog – idealno za one koji vole elegantne deserte s karakterom.


Korišteni proizvodi

Decora mješavina začina – Jesenski miks

Spoj cimeta, đumbira, klinčića, muškatnog oraščića i pimenta daje čokoladi toplu, aromatičnu notu tipičnu za jesenske deserte.


LorAnn aroma – Vanilija bundeva (3,7 ml)

Dodaje nježnu kremastu notu vanilije i miris pečene bundeve koji se savršeno slaže s tamnom čokoladom.


Ariba čokolada u obliku dijamanata – Tamna 72%

Kvalitetna čokolada intenzivnog, uravnoteženog okusa i sjajne teksture – idealna za praline i ganache.


Kadayif niti

Donose iznenađujuću hrskavost i orijentalni “Dubai” dojam.


Master čokolade u boji s okusom – Naranča i Pistacio

Koriste se za dekorativne slojeve unutar pralina – daju i boju i okus, pa praline izgledaju atraktivno i luksuzno.

 

SASTOJCI

200 g Ariba tamne čokolade 72%

½ žličice Decora Jesenski miks začina

3–4 kapi LorAnn arome Vanilija-bundeva

50 g Master čokolade – Narančasta (okus naranče)

50 g Master čokolade – Zelena (okus pistacio)

15–20 g Kadayif niti

(po želji) 1–2 žlice slatkog vrhnja ili kokosovog ulja

 

PRIPREMA

1. Priprema kalupa

Kalup mora biti potpuno čist i suh.

Po želji ga prebrišite suhom, toplom krpom kako bi površina čokolade bila glatka i sjajna.

 

2. Topljenje tamne čokolade

Rastopite Ariba tamnu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj (zagrijavajte u kratkim intervalima od 15–20 sekundi, uz miješanje).

Otopljenu čokoladu podijelite na dva dijela:

  • vanjski sloj (ostaje čist),
  • unutarnji sloj (punjenje) u koji ćete dodati začine i aromu.

U manji dio čokolade dodajte Decora Jesenski miks začina i LorAnn aromu Vanilija-bundeva. Dobro promiješajte da se ravnomjerno rasporede.

 

3. Priprema kadayifa

Koristite gotov, usitnjen kadayif koji je već spreman za upotrebu.

Nije ga potrebno pržiti ni dodatno obrađivati – jednostavno ga dodajte izravno u središnji sloj čokolade kao hrskavi dodatak koji unosi zanimljivu teksturu i orijentalni dojam.

Ako želite mekši sloj, možete ga kratko pomiješati s malo začinjene otopljene čokolade.

 

4. Dekorativna podloga (opcionalno – za mramorni efekt unutar čokolade)

Ako želite da čokolada ima dekorativne šarene uzorke s unutarnje strane, rastopite Master čokoladu Naranča i Master čokoladu Pistacio.

U svaki silikonski kalup stavite po kap svake čokolade i lagano razmažite čačkalicom ili tankim kistom kako biste stvorili mramorni efekt.

Ostavite nekoliko minuta da se stvrdne, zatim nastavite s izlijevanjem tamne čokolade.

 

5. Izrada slojeva čokolade

Najprije ulijte tanki sloj čiste tamne čokolade u kalup – to će biti vanjska strana čokolade.

Ostavite kratko da se stvrdne (5–10 minuta u hladnjaku).

Zatim u sredinu kalupa dodajte manju količinu začinjene čokolade i malo gotovog kadayifa.

Prelijte ostatkom čiste tamne čokolade do vrha i poravnajte površinu špatulom.

Lagano protresite kalup kako bi izašli eventualni mjehurići zraka.

 

6. Dekoracija – odaberite stil

Opcija 1: Mramorni uzorak (unutarnja dekoracija)

U ovom slučaju dekoraciju ste već izveli prije izlijevanja – šareni sloj Master čokolade ostaje vidljiv s unutarnje strane.

Opcija 2: Halloween efekt (vanjska dekoracija)

Kad se čokolada stvrdne i izvadite je iz kalupa, rastopite Master zelenu i narančastu čokoladu.

Pomoću vrećice za ukrašavanje ili žličice napravite tanke linije, točkice ili uzorak paukove mreže po površini čokolade.

 

7. Hlađenje i vađenje iz kalupa

Stavite kalup u hladnjak 20–30 minuta, dok se čokolada potpuno ne stvrdne.

Zatim je pažljivo izvadite iz kalupa. Ako se ne odvaja lako, ostavite je još nekoliko minuta da se dodatno ohladi.

 

8. Završni dodir

Po želji čokoladu možete posuti jestivim zlatnim prahom ili shimmerom za luksuzni završetak.

Čuvajte je u zatvorenoj posudi, na hladnom i suhom mjestu.


REZULTAT

Elegantna čokolada bogatog okusa tamne čokolade, mirisa bundeve i toplih začina, s hrskavim slojem kadayifa koji unosi orijentalnu notu.

Vizualno podsjeća na luksuz Dubaija, a bojama i aromom savršeno utjelovljuje Halloween sezonu.


SAVJET ZA KRAJ

Ova čokolada nije samo poslastica, već i prekrasan poklon. Ako je želite darovati, jednostavno je zapakirajte u ukrasne omote za čokolade iz naše ponude – elegantno rješenje koje će vaš ručno izrađeni desert pretvoriti u personalizirani poklon.

Sve proizvode korištene u ovom receptu – od Decora začina i LorAnn aroma, do Ariba čokolade, Deco Melts dekoracija i Master čokolada u boji – možete pronaći u našoj trgovini klikom na link.


Sve-i-svasta-Halloween-Dubai-chocolate

 

Molimo učitajte ponovno stranicu Učitaj